Ботокс терапията идва на помощ в борбата с прекомерното изпотяване

Ботокс терапията идва на помощ в борбата с прекомерното изпотяване

 

 

Една от най-полезните, особено за лятото процедури - ботокс терапия против прекомерно изпотяване на цена от 690 лева!

 

Колко начина за борба с прекомерното изпотяване знаете? Освен антиперспирантите, дори най-скъпите препарати против потене оставят неприятни петна по дрехите и по този начин създават у нас чувство на дискомфорт.

Всеки трети човек в света се подлага на процедура за стопиране на прекомерното потене с ботокс. Процедурата гарантира от 6 месеца до една година ефективно решение на този проблем“, казва д-р Олеся Велинова - водещ дерматолог в център по естетика Persona. Ето какво обяснява тя:

Ботоксът блокира постъпването на нервния импулс към потните жлези. След инжектирането на препарата те престават да отделят пот в продължение на достатъчно дълго време – от 6 месеца до една година.

Тази методика е безопасна и практически безболезнена. Препаратът се вкарва подкожно в зоната на активно функциониращите потни жлези – на дланите, стъпалата, подмишниците, като при това мускулите не се засягат.

По правило, ботоксът не се използва за лечение на пациенти под 18-годишна възраст. Обикновено е достатъчна само една инжекция, за да се прекрати прекомерното изпотяване, а количеството на необходимия за вкарване препарат лекарят определя индивидуално за всеки пациент.

Когато човек почувства, че действието на ботокса вече започва да отслабва, той може да отиде при лекаря за повторна процедура.

Пациенти, преминали лечение на хиперхидроза с помощта на инжекции ботулинов токсин, твърдят, че повече не искат да се връщат към други начини на борба с прекомерното изпотяване.

Този метод им позволява да се избавят от много комплекси, да се почувстват уверени в себе си“, казва още д-р Олеся Велинова.

 

 

Очакваме Ви от 16 юни до 31 август!

 

 

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00