6 НАЧИНА ДА ДЕТОКСИКИРАТЕ ТЯЛОТО СИ ЕСТЕСТВЕНО

6 НАЧИНА ДА ДЕТОКСИКИРАТЕ ТЯЛОТО СИ ЕСТЕСТВЕНО

6 НАЧИНА ДА ДЕТОКСИКИРАТЕ ТЯЛОТО СИ ЕСТЕСТВЕНО

 

Детоксинг е актуална дума напоследък, термин за всичко - диети, пречистване със сокове и други бързи съвети, които твърдят, че премахват токсините, подобряват цялостното ви здраве и ускоряват загубата на тегло. А дали е така, кой ще ни каже?

За щастие, тялото ви има естествени детоксикационни процеси, които работят усърдно, за да елиминират това, от което не се нуждае и поддържат органите ви здрави и нормално функциониращи. Типичните детокс програми, които разчитат на добавки (индустрия за милиарди), обикновено не правят нищо, което тялото ви не може да направи самостоятелно. Въпреки това, колкото по-здрави сте, толкова по-добре тялото ви се разпорежда с онова, от което няма нужда.

 

Предимства на Детоксинг

 Храната има голямо влияние върху начина, по който кожата ви изглежда. Това, което приемате в тялото си, диктува всичко: от настроението ви до това колко рано започвате да губите косата си. Обикновено хората започват детоксикация от чувство за вина от преяждане или недоволство от това как изглеждат. Истината е, че особено тези, които разчитат на добавки или сложни рецепти за сокове, няма да си осигурят незабавно удовлетворение. Изграждането на постоянни здравословни навици ще има драматично влияние върху вашето настроение, дълголетие и външен вид.

Вижте нашите  шест съвета, с които ще оптимизирате естествения процес на детоксикация на тялото си.

 

Ограничете алкохола и други токсини

Ако искате да елиминирате токсините от тялото си, спрете да ги приемате. По-специално алкохолът има пагубно влияние върху съня ви, а също и върху черния дроб, който разгражда алкохола до химикал, за който е известно, че причинява рак. Също забавя метаболизма ви, така че ако сте се борили с целулита, оставете виното. Очевидно е, че тютюнопушенето също е забранено.

 

Пийте повече вода

Ако има пряк път да избавите тялото си от нежелани токсини, H2O е начинът. Водата не само насърчава детоксикацията, но също така регулира телесната ви температура, подпомага храносмилането, обновяването на клетките и поддържа тъканите ви здрави. Вашият дневен прием зависи от много различни фактори, но настоящите изследвания препоръчват малко под 4 литра на ден за мъже и почти 3 литра на ден за жени. Съвет: започнете деня си с голяма чаша вода, веднага след събуждане.

 

Наспете се

Ако се чувствате мудни, тревожни, гладни или се нуждаете от детокс, това, от което може би се нуждаете е  да поспите. Експертите предлагат от седем до девет часа качествен сън на нощ. Естествените процеси на детоксикация в нашето тяло се случват докато спим. Липсата на сън в дългосрочен план е свързана със затлъстяване, тревожност и ви прави по-податливи на заболявания като сърдечни заболявания и диабет.

 

Следвайте здравословна диета

Ако обмисляте детокс, защото се чувствате подути или просто не ви харесва това, което виждате в огледалото напоследък, тогава коригирането на диетата ви трябва да е вашият основен приоритет. Можете да изпитате всички предимства на прочистването, без да прибягвате до скъпи сокове или добавки, като следвате няколко прости правила. Избягвайте млечните продукти, пържената храна, преработената храна и особено захарта. Приемайте здравословни плодове и зеленчуци, протеини и здравословни мазнини като авокадо и ядки. Увеличете приема на пробиотици, намиращи се в домати, артишок, банани, аспержи, лук, чесън и овес, които засилват полезната флора на червата, като отделят отпадъците и токсините. За допълнителни ползи, включете всичко по отношение на антиоксидантите. Ягоди, плодове, ядки, какао, подправки и зелен чай имат едни от най-високите количества антиоксиданти, които помагат на тялото ви да се бори с всичко - от преждевременно стареене до наддаване на тегло. И не се лишавайте. Въпреки че гладуването може да има някакви ползи, нещо, което знаем със сигурност е, че продължителните лишения могат да нарушат естественото функциониране на метаболизма ви.

 

Физическа Активност

Ползите от упражненията се възхваляват все по-широко, така че тук няма да навлизаме във всички тях. Когато става дума за детоксикация на тялото ви, физическата активност е задължителна. Дори тридесет минути на ден имат дългосрочни ползи за здравето и засилват метаболизма ви, така че излишните калории и отпадните продукти се обработват по-бързо. Ако можете да се изпотите, още по-добре, тъй като изпотяването е един от най-сигурните начини за отстраняване на токсините в организма.

 

Изхвърляне на химикалите

Излагането на замърсители е практически неизбежно в съвременния живот, но има едно място, където можете да ги намалите и това е у дома. Търговията с почистващи продукти, козметични продукти и други материали заменете с такива, които използват естествени съставки.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00