Бременност и стрии

Стрии

БРЕМЕННИ ДАМИ, КАЖЕТЕ СБОГОМ НА СТРИИТЕ

Стрии... Бременност и стрии.

Как да се предпазим от стрии по корема след бременност? Въпрос, който най-вероятно си задава всяка бъдеща майка. Действително стриите са огромен проблем – не са приятни и никой не иска да ги има, особено на корема. А как после ще носим къси блузки? И как ще се покажем по бански на плажа?
Майчинството изисква жертви, ще кажат някои. Така е, но все пак стриите можем да си ги спестим.

Как да предотвратим появата на стрии?
Иновативната технология за подмладяване и освежаване на кожата Intraceuticals би могла да се използва като метод за превенция против стрий. Това сподели самата Джина Брук, личната гримьорка на Мадона, която беше на посещение в България през 2013 г. Тя разказа своята история пред група дами от България. Когато преди четири години е била бременна със сина си, тя е имала щастието да носи доста голям плод. „Хората ме питаха дали очаквам близнаци“, разказа Джина. „Не беше така, бебето беше само едно, но голямо колко за две. Много се страхувах, че с този огромен корем ще ми се появят много стрии след раждането и търсих какви ли не начини, за да предотвратя това. Реших да пробвам с Intraceuticals+Boosters. Да, терапията е предназначена за кожата на лицето, но реших да опитам. Все пак нищо не губех. И познайте какво – сега нямам нито една стрия на корема си“, казва Джина Брук и с гордост показва стегнатия си корем.

Наистина няма стрии!
Звучи странно, нали? Как терапия за лице ще помогне в превенцията срещу стрийте по корема. Обяснението обаче се оказа много просто. Терапията Intraceuticals+Boosters e уникална с това, че съставките й стимулират производството на колагена в кожата. Например, новия серум Booster Collagen. Той се използва точно с тази цел – да стимулира синтеризаренто на повече колаген в кожата. Колагенът поддържа кожата ни стегната и млада. Той прави кожата ни по-еластична и така предпазва от появата на стрии.

Какво са стриите всъщност?
Стриите всъщност представляват разкъсани колагенови нишки, поради липса на еластичност. Когато те се скъсат на тяхно място се образува съединителна тъкан. Ето защо старите стрии са бели. Веднъж образува ли се белите стрии нямат премахване. Новообразувалите се стрии са розови, защото все още не е израснала съединителната тъкан и те биха могли да се третират. Но за съжаление с много по-сложни медицински методи.

Какво представлява терапията с Booster Collagen?


Booster Collagen представлява серум, който се инфузира в кожата чрез кислород под налягане. Процедурата е много приятна – няма убождане, няма болка. Тя се прави 6 пъти в продължение на 6 последователни седмици. Ефектът от процедурата се поддържа и с гел за домашна грижа.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00