За студа и кожата

Проблема студ

КОЖНИЯТ ПРОБЛЕМ, НАРЕЧЕН „СТУД“

Проблема студ. За студа и кожата.

Мечтаехме за снежна, приказна и романтична Коледа. И ето, че сега снегът навън е затрупал всичко. Но… ни смразява до мозъка на кожата ни :). Внимавай какво си пожелаваш, казват мъдрите хора.

Та, да си дойдем на думата. Студът вреди сериозно на кожата ни. Вероятно се забелязали, че тя е силно дехидратирана. А дамите и господата с по-чувствителни кожи са подложени на много неприятни усещания през цялата зима. Кожата постоянно е изпръхнала, суха, зачервена, лющи се, щипе или пари. Студът също така разширява капилярите. Това ги прави по-видими.

Как да се справим с тези проблеми?
Казвам се Магдалена Банчева и съм водещ козметик в център по естетика Persona. Ще ви дам няколко полезни съвета за справяне с проблема, наречен „студ“.

 

Проблемите и решенията
Ако вашата кожа е силно дехидратирана от студа, изпръхнала е или се лющи, то решението са хидратиращи кремове, серуми и процедури. Аз препоръчвам хидратиращи терапии като Intraceuticals. Серумите на Intraceuticals проникват дълбоко в кожата и я хидратират в дълбочина. Ефектът от процедурата е дълготраен. И не само това, най-важното е, че Intraceuticals ще защити кожата ви от повторна дехидратация до края на зимата. Подходящи решения на проблема с дехидратацията на кожата са и продуктите наJanssen, а също така и серията Systeme Dermatology на марката Maria Galland.

 

Ако вашата кожа е зачервена, щипе или пари, препоръчвам продукти за възстановяване на травмирана от студа кожа. Това са алгомаски на водораслова основа. Много подходяща е таласомаската на Maria Galland. Тя съдържа екстракт от морски водорасли от Бретон, които имат изключително добро регенериращо въздействие върху кожата. Процедурата на Janssen също има страхотен ефект. За нея се използват продукти, създадени на основата на стволови клетки от стебла на водорасли. Знаете, че стволовите клетки има изключително регенериращо действие.

И накрая – разширените капиляри. Един от най-сериозните проблеми, причинени от студа. Най-доброто решение на този проблем е тройната формула витамин С на Intraceuticals Boosters Vitamin C+3. Опитът ми е показал, че тази формула е уникална. Тя свива капилярите, укрепва кожата и най-важното – повишава имунитета и защитните функции на кожата. Така тя ще бъде защитена през цялата зима.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00