Козметичните продукти на Мария Галанд

Мария Галанд козметика

КОГАТО ДЪЩЕРИТЕ ЖАДУВАТ ВЕЧНА МЛАДОСТ ЗА МАЙКИТЕ СИ

 
Когато дъщерите жадуват вечна младост за майките си, е историята на младата парижанка Мария Галанд. Мария Галанд козметика. Козметичните продукти на Мария Галанд.

Мария Галанд (от фр. Мари Галан), разбира се, е само псевдоним на красавицата Коллет Пиери, която въпреки несъгласието на родителите си, през 1960 година участва в един от първите конкурси за красота във Франция и печели титлата Мис Париж. Нейната младост и слава обаче не я радват, когато вижда как същевременно красивото някога лице на майка й посърва с годините. Мария Галанд решава, че трябва да намери начин да запази вечна женската красота. Учи козметология и само след няколко години става известна като създателката на една от вечните козметични линии, залагащи изключително на индивидуалния подход към всяка кожа.
Така се ражда Моделиращата маска на Мария Галанд, която се предава от майка на дъщеря вече 50 години. Терапията се превръща в абсолютен хит за времето си и е обявена за класика в терапиите за лице с лифтинг ефект. Стотици хиляди салони по целия свят и до ден днешен предлагат тази маска. Тя е класика в козметичните процедури.

Какво представлява Моделиращата маска на Мария Галанд?

Нанасянето на маската е ритуал. Започва се с почистване на кожата, след това се поставя повърхностен ензимен пилинг, на плодова и водораслова основа. Третата стъпка от терапията е нанасяне на серум от витаминен комплекс. Следва мануален масаж на лицето, шията и деколтето, който е патент на Мария Галанд. Масажът е нежен и успокояват, и същевременно лечебен. Подобрява кръвообращението на лицето, връща розовината и младежката свежест на кожата. Специалното при него е, че оформя контура на лицето и може да се прави и върху околоочния контур.
Последният заключителен етап от процедурата е нанасянето на кремообразна маска. В зависимост от разновидността й тя може да съдържа хайвер, наличие на сребро в малки количества с дезинфекциращ ефект, екстракт от жожоба и гинко билоба, както и екстракт от морски копър. Маската създава запечатващ слой на кожата и я затопля до 42 градуса. Топлината разширява порите и помага на вече нанесените кремове и серуми да проникнат дълбоко в кожата. Маската се втвърдява и трябва да престои върху лицето около 10 мин. Цялата терапия трае около 1 час. След махането на маската се нанася финален крем с регенериращо действие.

Козметичните продукти на Мария Галанд нямат имена, а номера и то не поредни. Мария Галанд е вярвала силно в номерологията и дава „имената“ на кремовете и серумите си според подходящите за тях числа. Така всеки крем е зареден със специфична енергия, според изчисленията в номерологията. Мария Галанд смялата, че това подсилва допълнително действието на крема.

Талассо маска

Мария Галанд стига още по-далеч в желанията си за млада кожа. Блянува да създаде терапия, която да връща детския вид на кожата и… успява. Създава талассо маската. Тя също е ритуал, както всичко при магнетичната Мария. Първият етап от ритуала е демакиажа или почистването на лицето с тоалетно мляко или тоник. Следва гомаж от ензимен пилинг. Третата стъпка е нанасянето на серум, в чийто състав присъстват водорасли от Бретон. Следващият етап е нанасянето на самата маска, съставена отново на водораслова основа. Талассо маската е пластифицираща. Когато се нанася е влажна, като ролята на влагата е да помага на съставките на кремовете и серумите да бъдат буквално всмукани от кожата. Маската играе ролята на проводник. Когато изсъхне маската добива формата на гума. В края на процедура маската се отлепва от кожата и се нанася финализиращ крем за по-богата хидратация.


Резултатът е.. детска кожа! Връщане назад във времето, каквато е била мечтата на Мария Галанд. Жената, постигнала мечтите си.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00