Блог на д-р Олеся Велинова

Блог на д-р Олеся Велинова

Официалният български блог на  д-р Олеся Велинова- Дерматологът на руския политически елит д-р Олеся Велинова вече работи в България. Съвсем скоро тя стана водещ специалист-дерматолог в при нас в център по естетика Persona. 

Д-р Олеся Велинова има над 7-годишен опит зад гърба си, който е натрупала по време на работата си в Москва. Една от клиниките, в които е работила там е прочутата „Лин Лайн“, популярна като мястото, където политици и известни лица от шоубизнеса на Русия се разкрасяват и подмладяват.

Д-р Велинова завършва Кемеровската медицинска академия през 2004 със специалонст педиатрия. След това през 2010 година специализира естетична дерматология в НИУВ. Притежава и допълнителна квалификация за лекар козметик. Има над 20 дипломи в различните направление на естетичната дерматология. Преминала е квалификации в Италия и Германия. Тя е единственият дерматолог в България със сертификат за практикуване на интимна контурна пластика.

През погледа на д-р Олеся Велинова, дерматолог в център по естетика Persona

Дерматологът на руския елит д-р Олеся Велинова вече работи и върху лицата на българските звезди. Съвсем скоро тя стана водещ специалист-дерматолог в център по естетика – Persona. Специално за Elle, тя разкрива кой са топ тенденциите в естетичната медицина.

Който иска да е модерен, е естествен. Това е топ тенденцията в естетичните процедури. Тя беше лансирана на конгреса в Монако и се заговори за нея още през миналата година, но вече е много по-ясно изрзаена. Времето на хиперкорекциите отмина и днес най-ценени са специалистите, които работят така, че да не си личи тяхната намеса. “Восъчното лице” и големите патешки устни са отживелица. Затова днес ботоксът е така разреден, че няма никаква токсична опасност. Той се разпределя така, че да се избегне лицето тип маска. Вече говорим за т.нар. full face, което означава подвижно, динамично лице. Нова тенденция е при корекциите да се използва само една ампула. Препълването, което личи, не е проява на професионализъм. Ако бъде поставена в 1, 2, 3 точки или векторно в “долината на сълзите”, умората изчезва, скулите се повдигат, погледът се отваря. Днес дермотолозите ползват ботокс, филъри, и мезоконци, но така, че само да компенсират някакви липси, а не да променят изражението на пациента.

Ако трябва да говорим за конкретни нови процедури, които са хит по света, а вече и в България, това са неинвазивните терапии, при които се работи с натурални продукти. Например, терапията Intraceuticals, която е уникален комплекс от хиалуронова киселина, витаминен комплекс и билки. Тя придава един много свеж, здрав и жизнен вид на кожата. Точно естествения здрав вид на кожата, който е модерен днес.

Разбира се, всяка кожа трябва да е редвно и добре почиствана и обгрижена, със същото внимание, с което се грижим за зъбите си, например. Но в световен мащаб мануалното пичстване на лицето също е демоде. Днес се изпозват апарати, които не просто почистват много по-прецизно и в дълбочина, но в същото време насищат кожата с полезни съставки – хиалурон за дълбока хидратация, витаминен комплекст за здрав вид. Най-добрият пример е терапията Hydrаfacial, която в 5 стъпки и то само за 20 мин. почиства комедоните и черните точки и в същото време хидратира в дълбочина, помага за изглаждане на бръчни и здравняване на тена. Днес дамите са изключително заети, затова предпочитат да си правят бързи процедури, които отнемат не повече от 20 до 40 мин. Процедурите в „обедната почивка“ са световна тенденция.

На пазара и в България вече е и едни нов продукт на терапията Hydrafacial – Britеnol, които е специално разработен за заличаване на пигментни петна и изравяване на тена. Премахва петна от слънцето, „старчески петна“, пигментации след бременност. Съставките му са уникални. Той съдържа екстракт от конски кестен, мечо грозде, арника, зелен чай и стабилизирана формула на витамин С, които подхранват кожата, избелват я и придават изключително равен тен. Кожата изглежда като с фот дьо тен, но реално няма такъв, тя просто е естество гладка и равна. А най-хубавото е, че предпазва от повторно появяване на петна.

Разбира се процудирете за повдигане и стягане на конкура на лицето стават все по-популярни. Говоря за мултиполярна радиочестота. В своята практика аз работя с апарата Venus Legacy, който дава изключително добри резултати както за лице така и за тяло. Стяга, повнидга и тонизира кожата. Редуцира и целулита. За една процедура е напълно възможно да намлите до 5 см. от обиколките си.

Накрая, но не на последно място бих поставала терапията Биореволюметрията. Биореволюметрия се нарича най-новият метод за коригиране, способен не само да възстанови загубения с времето обем (посредством контурна пластика), но и значително да подмлади лицето (посредством биоревитализация).

Коментари

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00