Сухата кожа

Суха кожа

СУХАТА КОЖА – БИЧ, С КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ

Суха кожа или какво срещу Сухата кожа...

Лющете, белене, сърбеж, зачервяване, парене… ако сте усещали тези симптоми, то вашата кожа е суха. И, о, изненада… сухата кожа много често е силно омазнена в т.нар Т-зона  - чело, нос, докато в други участъци на лицето – като бузите например, около устните или по брадичката  -  се бели и лющи. Неприятното усещате от сухата кожа се засилва особено след летните месеци, когато тя е прекомерно излагана на слънце.  Познато ли ви е?

Преди да ви кажем как да се преборите с нея ще споменем няколко факти за причините да имате суха кожа.

Основната причина за сухата кожа е гена. Естествените мазни жлези в кожата са с намалена секреция на себум (мазнина). „Две са течностите в човешката кожа – вода и мазнина. Когато имаме намалена секреция на мазнина и в същото време силно изпаряване на водата от кожата, при изпотяване през летните месеци, това  води до силна дехидратация на кожата“, казва Магдалена Банчева, водещ специалист козметолог в център по естетика Persona.  Затова тя препоръчва много прецизна и добра грижа за сухата кожа. „Сухата кожа се нуждае от професионални грижи при специалист поне по 2 пъти седмично през  летния период  и по 1 път седмично през зимата“, казва Магдалена. През лятото, когато е изложена на силното слънце кожата се опитва да извлече повече мазнина, а когато тя е дефицит резултатът е силно дехидратирана кожа.

Намалената способност на сухата кожа да се хидратира с времето води до намалени количества на колаген и еластин  и съответно до бръчки.

 

Сухата кожа образува бръчки  в по-ранна възраст. Това  не е мит, а реалност. „Естествената липса на мазнина при сухата кожа и неподдържането на нормалното количество мазнина в козметичен център води до по-ранното образуване на бръчки – първо около очите и устните, а понякога и по бузите“, допълва още козметологът от център по естетика Persona. За да се предпазим  от ненавременни бръчки от понататъшни проблеми със сухата кожа трябва да се полагат ежедневни грижи както при специалист, така и вкъщи.

Затова, когато си избирате козметика за домашна грижа, подходяща за суха кожа, следете за следните съставки. „Препоръчвам природни съставки, близки до човека“, казва Магдалена.

  1. Хиалуронова киселина. Следете за хиалоронова киселина в съставките на козметика, която си купувате. Хиалуронова киселина се съдържа в кожата на човека, но с времето количеството й започва да намалява. Тя е отговорна за овлажняването на кожата, за нейната гладкост и мекота. Кожата на бебетата е силно хидратирана, съдържа голямо количество хиалуронова киселина и затова е толкова мека и гладка.
  2. Природни съставки. „Съставките с животински и растителни мазнини са най-близките до нас могат да компенсират липсата на мазнина в нашата кожа. Маслиново и слънчогледово олио, цветове, от които  може да се добие олио, ланолин, който е  естествен продукт за адаптация на кожата, няма алергични реакции“, казва Магдалена.
  3. Витамини. „Витамин А и Е са антиоксиданти и маслени витамини. Стимулират имунната система“ допълва още Магдалена Банчева.

И в крайна сметка се поучава така, че за да поддържаме сухата кожа в добро състояние, трябва да преминем през три етапа:

  1. 1.Да освободим кожата от токсините
  2. 2.Да я хидратираме в дълбочина, за да я направим по-жизнена и по-готова за приемането на полезните активни съставки
  3. 3.Да вкараме омазняващи съставки

Тези три стъпки обаче могат ли да бъдат изпълнени само с козметика за домашна грижа? Отговорът е не!

 

Тук на помощ идват апаратите за хидратация и регенерация на кожата. Една от най-добрите е терапията Intraceuticals, която дори Мадона е оценила по достойнство и й се е доверява. Intraceuticals  е  безиглена мезотерапия, при която се използва машина в комбинация със специални серуми. Машината произвежда кислород под хипербариково налягане, с помощта на който съставките на серумите се вкарват в дълбоките слоеве на кожата.  Серумите са разработени на базата на нанотехнология, като молекулите им са много малки и така лесно проникват в дълбочина. Една от основните съставки на Intarceuticals е хиалуроновата киселина. Серумите съдържат още 18 природни съставки като витамин А, Е, С, алое вера, екстракт от зелен чай за успокояване на кожата, екстракт от жълт кантарион за изравняване на тена. Intarceuticals има няколко различни терапии, които третират конкретни проблеми, - акне, бръчки, дехидратация на кожата, петна. „Аз съм очарована от резултатите, които дава тази терапия“, споделя “Магдалена Банчева. И съветва да се доверим на природата за борбата със сухата кожа.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00