Криосауна

Криосауна

Какво представлява така популярната в последно време криосауна?

При нея се прилага методът на криотерапия, при който има 1- 3 минутен, кратък контакт на кожата на тялото с охладен до минус 120 - 180  градуса газ. Накратко казано, криосауната е вид лечение със студ.

Благотворен ефект върху организма се наблюдава в първите 5-10 минути след кратката процедура и трае около 6 часа. По време на процедурата настъпва рязко охлаждане нагорния слой кожа, в който са разположени рецепторите за студ, те изпращат към главния мозък мощен сигнал за наличие на опасност в периферията, без да съобщава за нейния характер.

Заради бавното предаване информацията постъпва в мозъка чак след приключване на процедурата, затова организмът започва старателно да проверява всички органи и системите в търсене на източника, и по този начин регулира всички жизнено важни процеси. Под действието на студа кръвоносните съдове на кожата и подкожно-мастната целулоза се свиват, за да се разширят след процедурата и да получат прилив на кръв и хранителни вещества, засилват се обменните процеси в тези слоеве, ускорява се извеждането на продуктите на обмена, което подобрява състоянието и външния вид на кожата. Освен това кратковременното въздействие на свръх ниските температури тонизира и укрепва кръвоносните съдове.

Представлява профилактика против появата на разширени вени, възстановява обмена на веществата и укрепва организма като цяло. Особено ефективно е използването на криотерапията в комбинация с други физиотерапевтични процедури. В частност, криотерапевтичните сеанси позволяват да се облекчи мускулната треска след спортни занимания и прекрасно се съчетават с масажа във фитнеса.

В медицината криотерапията позволява да се съкрати времето за рехабилитация след болести, операции, да се намали медикаментозното натоварване върху организма, да се облекчи болката, както и да се облекчи изпълнението на лечебната гимнастика. В козметологията прилагането на криотерапията е полезно при лечението на акне, при антицелулитните процедури, за нормализиране  на теглото.

cryosauna

 

 

 


Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00