Химичен пилинг

Пилинг

Пилинг Медицински пилинг Химичен пилинг

 

Пилинг е нехирургична манипулация, чрез която се цели унищожаване на повърхностните слоеве на кожата с помощта на различни по сила на действие органични киселини. Целта на манипулацията е физиологична и контролирана промяна на вида на кожата, чрез регенериране на нов епидермис.

В зависимост от физикохимините свойства на агента, който се прилага, има три вида пилинг:

Повърхностен, среден и дълбок.

Чрез повърхностният пилинг се цели отстраняване само на най-горния рогов слой на кожата и евентуално се стига до ниво между гранулозния и базалния слой на епидермиса.

Чрез средният пилинг се достига ниво папиларна дерма (горния слой на дермата). При дълбокият пилингсе прониква в дълбочина- ретикуларна дерма. Кой от трите вида пилинг ще се избере зависи от целта която трябва да се постигне и от желанието на пациента, т.е. какво очаква той от тази процедура.

Какъв вид пилинг ще се избере е изключително важен момент за постигане на желаните резултати. За правилния избор голямо значение има професионализма и опита на дерматолога. Неговите възможности да снеме анамнезата и статуса правилно, да може професионално и убедително да обясни кой пилинг е най- подходящ за кожата на пациента и така в най-голяма степен да се удовлетворят очакванията му. Това е много важен момент за добрия резултат от тази манипулация.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00