Ботокс за борба с потенето

Борба с потенето

БОТОКС ЗА БОРБА С ПОТЕНЕТО

Борба с потенето. Ботокс за борба с потенето.

Лято. Горещини. Потене. Срещи. Притеснение. Това, някак си, е логическата връзка, за която се сещаме през любимите летни месеци. А, колко начина за борба с прекомерното изпотяване знаете? Ние лично се сещаме за един, най-разпространения - антиперспиранти. Да, но те често оставят неприятни петна – жълти по белите дрехи, което няма изпиране и бели по черните материи. И нека да бъдем честни, дори най-скъпите препарати против потене оставят такива петна, независимо, че в рекламите се кълнат в обратното.

А, ето нещо много любопитно. „Всеки трети човек в света се подлага на процедура за стопиране на прекомерното потене с ботокс. Процедурата гарантира от 6 месеца до една година ефективно решение на този проблем“, казва д-р Олеся Велинова, водещ дерматолог в център по естетика Persona. Звучи доста интересно, затова решихме да разпитаме д-р Велинова как всъщност действа ботулиновия токсин при прекомерното изпотяване и дали тази процедура не е опасна за организма.

„Ботоксът блокира постъпването на нервния импулс към потните жлези. След инжектирането
на препарата те престават да отделят пот в продължение на достатъчно дълго време – от 6 месеца до една година. Инжекциите ботулинов токсин се използват за лечение на хиперхидроза от доста отдавна. Тази методика е безопасна и практически безболезнена. Препаратът се вкарва подкожно в зоната на активно функциониращите потни жлези – на дланите, стъпалата, подмишниците, като при това мускулите не се засягат. По правило, ботоксът не се използва за лечение на пациенти под 18-годишна възраст. Обикновено е достатъчна само една инжекция, за да се прекрати прекомерното изпотяване, а количеството на необходимия за вкарване препарат лекарят определя индивидуално за всеки пациент. Когато човек почувства, че действието на ботокса вече започва да отслабва, той може да отиде при лекаря за повторна процедура. Пациенти, преминали лечение на хиперхидроза с помощта на инжекции ботулинов токсин, твърдят, че повече не искат да се връщат към други начини на борба с прекомерното изпотяване. Този метод им позволява да се избавят от много комплекси, да се почувстват уверени в себе си“, казва още д-р Олеся Велинова.

И въпреки всичко не трябва да забравяме, че потенето е естествен физиологичен процес, благодарение, на който организмът се охлажда и в същото време изхвърля токсини. Затова преди да се подложите на процедурата посетете лекар дерматолог за консултация. Д-р Олеся Велинова би могла да отговори на всички ваши въпроси.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00