HYDRAFACIAL: ХРОМОТЕРАПИЯ

HYDRAFACIAL: ХРОМОТЕРАПИЯ

HYDRAFACIAL: ХРОМОТЕРАПИЯ

 

Hidrafacial-hromoterapya

Хромотерапията на HYDRAFACIAL е уникално средства за усповянане на кожата, когато тя има зачервявания. Хромотерапията се използва за лечение на кожата при възпаления, отоци, акне, розация,  дерматит.

Методът се състои в използването на видимия спектър на излъчване на светлината като целта е лечение и профилактика.

Цветът е свойство на светлината и представлява електромагнитни вълни с определена честота и се характеризира с определена дължина на вълната. Освен че цветът се възприема от хората чрез зрението, той се възприема и чрез кожата. Смяната на цветове влияе на метаболизма. Чрез кожата цветът може да влияе и на функцията на вътрешните органи. Различните цветове имат различно лечебно въздействие и се препоръчват при различни проблеми. Ефективността на лечението зависи и от това колко дълбоко в тъканта проникват цветните вълни. Дълбокото проникване на вълните зависи от самата кожа, нейната повърхност, влажност, пигментация.

Най-често използваните цветове за лечение са синьото и червеното. Синьото прониква в по-малка степен затова се използва за лечение на горния слой на епидермиса.

Синият цвят
Има противовъзпалтителен и успокояващ ефект, намалява отоците. Той се препоръчва за чувствителна кожа, при розация, акне, дерматит.

Червеният цвят
Има способността да прониква на дълбочина от 2.5 см в тъканата. В резултат на това покачва температурата на тъканта. Лечението с червен цвят се препоръчва при суха, силно пригментирана кожа, проблемна кожа с лошо кръвоснабдяване, при дерматози. Червеният цвят подобрява кръвоснабдяването на тъканта и ускорява регераницята на клетките.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00