Оформяне на устни

Оформяне на устни

Основната съставка във филъра за усти е хиалуроновата киселина. Тя е доказано най-безопасната съставка, тъй като присъства естествено в организма на човека. Хиалуроновата киселина има способността да привлича и задължа около себе си водни молекули, което прави кожата по-хидратирана и свежа. Затова е много важно при поставяне на филър да се започне пиене на много вода.

Процедурата е инвазивна. Филърът се вкарва в устните с помощта на игра. Процедурата трае не повече от 40 мин., като се използва местна упойка.

Ние казваме „ДА“ на естествените устни!

Естетиката при оформянето на устните

Най-често допусканите грешки при оформянето на устните са свързани с това как изглеждат те и как ги чувства пациентът.

Грешка 1: Устните са по-големи от очакваното. Добрата новина е, че филърът се абсорбира за около 6-8 месеца и устната възвръща нормата си големина.

Грешка 2: Нарушаване на хармоничните пропорции на лицето. Поставянето на филъра в устните трябва да бъде съобразен с естествените пропорции на лицето и не бива да се прекалява.

Грешка 3: Нарушение на обема на гората и долната устна. Долната устна винаги е по-пухкава и обемна от гората. Обратното е неестетично. Съотношението трябва да е 1.3 към 2.3. Това съотношение се нарича златно сечение и е въведено от Леонардо Да Винчи в неговите творби.

Грешка 4: Разрушаване на анатомията на горната устна
Горната устна има специфична анатомия, която трябва да се запази или подчертае. Тя много често има характерна извивка, наподобяваща лък. Нарича се Арката на Купидон. Често срещана грешка е да се сложи повече от продукта на горната устна, като по този начин се заличава Арката на Купидон. Така се получават просто две пухкави понички, който възбуждат единствено чувство за глад.

Как изглеждат красивите устни? Те имат:

  • Ясно очертана Арка на Купидон
  • Внимателно подчертани извивки и отчетлив контур
  • Гладка кожа между носа и горната устна
  • Разстоянието от върха на носа до горната устна трябва да е не по-малко от 2 см
  • Долната устна трябва да е 1.5 пъти по-голяма от горната
  • Краищата на устните оформят загадъчна усмивка тип Мона Лиза, дори в покой
  • Най-издадената точка от горната устна трябва да стърчи пред долната устна

Грешка 5: Обръщане на устните. Ако излишно количество от пълнителя се постави в лигавицата на устата се поучава ефектът на обърната устна, когато лигавицата се вижда дори при затворена уста.

Грешка 6: Асиметрия. Може да се получи изкривяване на устната наляво или надясно при неправилно поставяне на филъра.

Грешка 7: Увисване на устната.
„Едно неправилно движение и вече си баща“. Този виц описва най-точно особеностите на скулптирането на устните. Две неправилни движения с иглата и устните могат да ви състарят с поне 10 години.

Грешка 8: Патешка уста. При млада кожа, когато се постави повече от необходимото количество филър се получава набъбнала устна, наподобяваща патешки клюн.

Поставянето на филъри в устните няма особени противопоказания. Неприятните последствия от филъртите обикновено се получават, когато пациентът не спазва препоръките на лекаря. Слънчевите лъчи, парните бани и сауните могат да повлияят зле на филъра.

Ние използваме REGENYAL IDEA LIPS за оформянето на устните. Избрахме да работим с тази марка филъри, тъй като те гарантират чистота на съставките. 100% чиста хиалуронова киселина без протеини и нуклеинови киселини, което гарантира мекота, изящество и дълготраен резултат.

Persona

 

гр. София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

Работно време:

9:00 - 21:00

Събота и Неделя:

10:00 - 18:00